Nettiyhteisöistä kiinnostuneiden oma CMADFI-tapahtuma järjestetään ma 23.1.2023 jo 12. kertaa, livenä Jyväskylän Crazy Townilla ja etänä Zoomissa.

Someohjeistuksia

Julkisesti verkosta löytyviä some-ohjeistuksia, -linjauksia ja -periaatteeita

Henkilöstölle tai luottamushenkilöille suunnatut some-ohjeistukset ja -linjaukset ovat yksi osa organisaatioiden viestinnän ohjeita. Kokoamme tälle sivulle julkisesti verkosta löytyviä some-ohjeistuksia, -linjauksia ja -periaatteita, koska tällaista koostetta ei verkosta tällä hetkellä päivitettynä löydy. Keräämme tietoja anonyymisti. Vastaajien tiedot eivät tallennu mihinkään vastaamisen yhteydessä.

Jos oman organisaatiosi julkiset someohjeet tai vastaavat eivät löydy tältä listalta, voit ilmoittaa ne meille tällä lomakkeella.

Terveisin,
Piritta Seppälä ja Pauliina Mäkelä, Viestintä-Pirittan tiimi 10.1.2020

Julkishallinto

Järjestöt, liitot ja yhdistykset

Kunnat ja kaupungit

Media

Opetus- ja koulutusorganisaatiot

Puolueet

Yritykset

- yhteensä 93 ohjetta, päivitetty 16.4.2020

Ohjeistusten keruu liittyi alun perin Viestintä-Pirittan Piritta Seppälän CMADFI-tapahtuman (27.1.2020) puheenvuoroon, joka käsitteli sosiaalisen median ohjeistuksia ja linjauksia organisaatioissa. Tästä syystä ohjeet on myös tallennettu CMAD-sivustolle. Voit lukea koosteen esityksestä ja tutustua sen materiaaleihin tarkemmin Viestintä-Pirittan blogista.

Puheenvuoron tuotoksena halusimme koota yhteen paikkaan julkisesti verkosta löytyviä some-ohjeistuksia. Näin niistä voivat hyötyä myös ne, jotka eivät tapahtumaan päässeet paikalle.

Lisäämme selkeästi aihepiiriin liittyvät ohjeistusten toimivia linkkejä sivustolle tasaisin väliajoin. Voit myös vinkata meille ohjeistuksia somessa: Twitterissä @Piritta @PauliinaMakela tai Facebookissa @viestintapiritta.
Jos sinulla on lisäkysyttävää aiheesta, voit olla yhteydessä Viestintä-Pirittan sähköpostiosoitteessa info (at) viestintapiritta.fi.

Voit lukea lisää sosiaalisen median ohjeistusten ja linjausten tekemisestä Viestintä-Pirittan blogista.

Muoks. 6.11.2020
Katso myös Luotettavalle somevaikuttajalle tehty somekäsikirja.