Seitsemäs CMADFI-tapahtuma 22.1.2018 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla

Miten teknologian käyttö muovaa esiintymistä ja luo uudenlaisia vaikutusmahdollisuuksia?

Vaikuttava esiintyminen sai yhteisömanagerikyselyssä 20% suosion. Aiheesta kirjoittaa Petra Heikkari.

Elämämme on käytännössä erilaisten virtuaalisten lavojen ympäröimänä koko ajan. Tämän näkemyksen toi esille Krista Launonen kirjassaan LAVA- Kauhu ja himo (2017). Tämä on niin totta ja vieläpä niin, että ei pelkästään ammattimielessä vaan yhä nuoremmat toteuttavat itseään kuvien ja videoiden kautta sosiaalisessa mediassa. Nykyteknologia erilaisine helppokäyttöisine sovelluksineen antaa laajat mahdollisuudet luoda materiaalia jaettavaksi joko kokonaan julkisesti tai valikoidusti.

Käytännössä siirrymme koko ajan yhä virtuaalisimmille esiintymisen kentille. Voimme esiintyä live-videona laajalle yleisölle paikasta riippumatta. Emme enää näe kuulijaa. Tänä syksynä olen seurannut muun muassa Nordic Business Forumin puheita osallistumalla Tampereen Technopoliksen striimitilaisuuteen. Ennakkoon sain valita juuri ne puheet, jotka halusin olla seuraamassa ja yhtä lailla kuin muilla varsinaisissa NBF:ssä pääpaikalla olleilla, minulla oli käytössä myös Brella tapaamisten sopimiseen.

Minulle merkityksellisimmät esitykset NBF:ssä olivat Patrick Lencioni ja Nick Vujicic. Esiintymisen osalta Lencioni oli mainio, kun hän aivan ohimennen puheessaan mainitsi materiaalin löytyvän netistä (tarkkaa sanamuotoa en muista, mutta saman tien muutamassa sekunnissa löysin setin netistä). Vujicic osasi luoda yleisöön todentotta tunteiden koko skaalan (ainakin minulle välittyi Tampereelle saakka). Nämä ovat mielestäni hyviä ammattimaisia ja kuulijaa arvostavia keinoja. Kuulijalle on hyvä varata mahdollisuus hoksata itse, ja itsensä kokonaan peliin laittaminen koukuttaa kuulijaa pysymään herkeämättä paikallaan, keskittymään, katsomaan ja kuuntelemaan.

On sanottu, että kun intohimo ja roihu esille tuotuun aiheeseen näkyy ja kuuluu puhujassa, se välittyy joka sekunti heidän esiintymisessään. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, kenelle puhuja kertoo tarinaa, itselle vai kuulijalle. Onkin hyvä kysyä myös itseltä, mistä roihuat? Miten hyvin puhujana otat huomioon kuulijan? Minua nämä kysymykset - hieman eri kysymyksinä tosin- koskettavat tällä hetkellä vahvasti siksi, että olen työnhaussa CMADFI:n järjestelyn ohessa.

Niin ja kyllä minussa roihuaa ilmiselvästi myös sellainen CMADFI-sydän.

Tammikuun 2017 tapahtumasta koonnosta

Olen jälleen mukana järjestelyissä ohjelman suunnittelusta rahoituksen järjestelyihin. On hauskaa ja mielenkiintoista osallistua järjestelyihin, kun palaverit eivät ole paikkasidonnaisia, ja tapahtumasuunnittelu on avointa ja keskustelevaa. Palavereihin olen osallistunut niin kotoa, matkoilta kuin autossa ajaen. Auton ratissa tosin livevideo off. Tässäkin on siis kokonaisuudessaan menossa esiintymisen ja vaikuttamisen laajennettu oppimäärä suoraan käytännössä, jos niin voi sanoa.

Mitä virtuaalisemmassa ympäristössä olemme, sitä enemmän vaikuttavuus kohdistuu siihen, miten hyvin pystymme viestimään asiamme puheella. Tätä vaikuttavuutta kuvaa varmasti se, että esimerkiksi yli kahdeksan miljoonaa ihmistä kuuntelee jatkuvasti internet-puheita tuottavaa Ted Talks -kanavaa.

Teknologia auttaa viemään viestiä eteenpäin mutta ilman oikeanlaista viestintää ei teknologiastakaan ole hyötyä. Nick Vujicicilla ei tainnut olla NBF:ssä yhtään kalvoa, tai ainakaan ne eivät jääneet mieleeni. Mieleen jäi hänen yllätyksellinen esiintyminen!

*********

Petra Heikkari on ollut mukana CMAD:n järjestäjätiimissä vuodesta 2016. Hän on osallistunut CMADFI-järjestelyihin tapahtuman suunnittelusta tapahtuman seurantamenettelyiden kehittämiseen asti. Hän on työnhaussa. Taustaltaan hän on laadunhallinnan, prosessikehityksen ja tietojärjestelmäkehityksen ammattilainen, joka on saavuttanut vahvat kantimensa valmistavan teollisuuden tehtävissä. Tulevaisuuden työssään hän toivoo pääsevänsä vaikuttamaan sekä yrityksen ja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen rohkealla ja innovatiivisella lähestymistavalla.

Petra Heikkarin löydät somesta: Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pheikkari/ , Twitter: https://twitter.com/PHeikkari ja Pinterest: https://fi.pinterest.com/pheikkari/

comments powered by Disqus