Seitsemäs CMADFI-tapahtuma 22.1.2018 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla

Mitä kohtaamisista CMADFI:ssa voi syntyä?

Vaikuttava esiintyminen sai syksyn 2017 yhteisömanagerikyselyssä 20% suosion. Tässä blogikirjoituksessa Petra Heikkari avaa aihetta kohtaamisten ja vuorovaikutuksen kautta ja siitä, mihin se voi johtaa käytännössä.

Ensimmäisessä blogissani kirjoitin siitä, miten teknologia muovaa esiintymistä ja luo uudenlaisia vaikutusmahdollisuuksia. Tässä blogissa menen itseasiassa pois teknologiakeskeisyydestä suoraan ihmisten vuorovaikutukseen. Sen verran sivuan teknologiavaikuttamista, että blogikirjoitusten kautta olen itsekin ottanut jo suuren harppauksen uusille kentille. Minun on tosin helppo laskea vielä omat blogaukseni. Tämä on toinen.

Tähän polkuun on merkittävästi vaikuttanut se, että luonteeltani olen sellainen, että kiinnostun uusista ympäristöistä ja aiheista nopeasti ja otan helposti uusia haasteita vastaan. Kun motivaatio on kohdillaan, niin näinhän siinä käy. Mikä toi sitten teollisuusihmisen alun perin yhteisömanageritapahtumaan? Minut toi oma intressi uusien digitaalisten työkalujen oppimiseen ja hyödyntämiseen liiketoimintaympäristössä ja verkostoitumisen mahdollisuus.

Pauliina Mäkelä, Petra Heikkari ja Marja Nousiainen Lahden CMADFI 2015-tapahtumassa. Kuvan otti Pauliina Mäkelä.
Pauliina Mäkelä, Petra Heikkari ja Marja Nousiainen Lahden CMADFI 2015-tapahtumassa. Kuvan otti Pauliina Mäkelä.

Kohtaamisten kautta on syntynyt myös omia tapahtumia. Lahden CMADFI- tapahtumassa 2015 tapasin Pauliina Mäkelän ensimmäistä kertaa. Hän on toiminut sekä järjestäjänä että puhujanakin CMADFI:ssä. Ensimmäisessä tapaamisessamme keskustelimme siitä, että toimin Tampereella Harjun koulun vanhempainyhdistyksessä aktiivisena jäsenenä, ja meillä voisi olla kiinnostusta järjestää some-koulutusta oppilaille ja vanhemmille. No, tänä syksynä koulutus toteutui. Pauliina luennoitsi somesta ja pelaamisesta Harjun koulun 1.- 6. luokan oppilaille, opettajille ja erikseen illalla vielä vanhemmille.

Kokonaisuudessaan oli hienoa päästä viimein toteuttamaan koulutusta yhteistyössä Pauliinan kanssa ja luoda mainosmateriaalia vanhempainyhdistyksen facebook-sivulle, minulle aivan uudelle viestintäkanavalle. Jälkikäteen oli hienoa kuulla Pauliinalta, että oppilaat olivat olleet innoissaan eritoten, kun hän oli kertonut pelaamisesta, ja kertonut pelaavansa myös itse.

Illan aikuisille suunnattu tilaisuus onnistui myös hienosti. Monelle vanhemmalle tuli uutta tietoa niin pelaamisesta, erilaisista sosiaalisen median sovelluksista ja niiden käytöstä ja jopa digitaalisesta testamentista. Enpä tuota digitaalista testamenttia ole tullut ajatelleeksi itsekään aikaisemmin. Oletko kenties sinä?

Ensimmäisessä blogissa mainitsinkin jo, että itsensä kokonaan peliin laittaminen koukuttaa kuulijaa pysymään herkeämättä paikallaan, keskittymään, katsomaan ja kuuntelemaan. Tämä on osa kuulijasta välittämistä. Ja niin on myös tiedon jakaminen laajempaan käyttöön.

Harjun koulun some-koulutuksen materiaali, jonka Pauliina meille toteutti, on saatavissa slidesharesta.

Sinä voit myös tutustua materiaaleihin oheisista linkeistä.

Päiväluento: https://www.slideshare.net/PauliinaMakela/fiksusti-netissa-pelaten-ja-somettaen-harjun-koulu

Iltaluento: https://www.slideshare.net/PauliinaMakela/lapset-netissa-pelaten-ja-somettaen-harjun-koulu

***********

Petra Heikkari on ollut mukana CMAD:n järjestäjätiimissä vuodesta 2016. Hän on osallistunut CMADFI-järjestelyihin tapahtuman suunnittelusta tapahtuman seurantamenettelyiden kehittämiseen asti.

Hän on työnhaussa. Taustaltaan hän on laadunhallinnan, prosessikehityksen ja tietojärjestelmäkehityksen ammattilainen, joka on saavuttanut vahvat kantimensa valmistavan teollisuuden tehtävissä. Tulevaisuuden työssään hän toivoo pääsevänsä vaikuttamaan sekä yrityksen ja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen rohkealla ja innovatiivisella lähestymistavalla.

Petra Heikkarin löydät somesta:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pheikkari/

Twitter: https://twitter.com/PHeikkari

Pinterest: https://fi.pinterest.com/pheikkari/

comments powered by Disqus