Hurraa, jo 10. #CMADFI! Nettiyhteisöistä kiinnostuneet kohtaavat etänä ma 25.1.21.

Muistoja 9. CMADista

Joukkojen viisaus kiteytyy täällä!

CMADFI 2020 -tilaisuuden yhteiset muistiinpanot ja kiteytykset

190 jaettua kiteytystä ja ajatusta, ihmiseltä ihmiselle, toisia ajatellen.

Yhteisö- ja somemanagereissa asuu toisten auttamisen tahto!

Millaisia asioita tilaisuuden osallistujat halusivat jakaa toisilleen? Mitkä esitykset resonoivat niin paljon, että joukko aktivoitui kirjaamaan Innoduel -yhteiskehittämistyökaluun muita ajatellen omia ajatuksiaan?

Tässä muutama yksittäinen nosto:

Oltiin vielä enemmän kuplassa silloin, kun tavattiin vain kahvipöydässä ihmisiä.

Pekka Isotaluksen vastaus yleisökysymykseen muistutti meitä siitä, miten asiat olivat ennen.

Mukavuus on uusi musta ja some on tullut jäädäkseen.

Yhdistelmä kahden eri esiintyjän pääviesteistä. Moni muukin Innodueliin kirjattu kiteytys liittyi näihin kahteen. Mukavuuden aikakautta somevuorovaikutuksessa kaivataan!

Ihmisiä kiinnostaa ihminen. Voit olla oma itsesi, joku samastuu sinuun, toinen toiseen.

Ville Mäkipellon (@Viljamitz) paneeliosallistuminen kirvoitti useampia ajatuksia siitä, että parhaiten tavoittaa kohdeyleisöä olemalla oma itse.

Asiantuntijoita kaivataan ja tarvitaan someen

Kävin läpi kaikki 190 osallistujalta tullutta kiteytystä ja yritin luokitella niitä sen perusteella, millaisia asioita nostettiin esiin ja kuinka usein. Siitä syntyi oman tulkintani mukainen kuvaaja. (Huom. Gofore ja Vero keräsivät paljon kiitosta omista esimerkeistään. Heille spesiaalikudos!)

Yleinen mielipide on, että asiantuntijoita pitäisi saada enemmän someen tuomaan faktoja. Lisäksi mukavamman vuorovaikutuksen lupaus tuotti monta osallistujien kirjallisen ilmaisun aktivaatiota. Muistutus siitä, että ihminen on parhaimmillaan, kun saa olla oma itse, resonoi kuulijoissa. Perusviestinnän lainalaisuudet ovat säilyneet antiikin ajoista, ja siitä halusi moni muistuttaa kanssakuulijoitaan. Vuorovaikutteisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen oli ajatus, jonka yli kymmenen CMADFI-laista kirjasi jaettavaksi muistoksi muita varten.

Yhteisön tuottamien kiteytysten (n=190) sisältöanalyysiä

Yhteisön tuottamien kiteytysten (n=190) sisältöanalyysiä Innoduel

Miltä 190 Innodueliin syötettyä vastausta näyttää sanapilvenä? (#sydänhommia)

Sana "viestintä" eri muodoissaan esiintyi useimmiten ja esittämistapa tukee mainiosti luokittelukuvaajan sanomaa. Viestinnän ohella esim. vuorovaikutus ja mukavuus nousivat suosituiksi sanoiksi.

Innodueliin syötettyjen 190 vastauksen perusteella muotoiltu sanapilvi

Osallistujien 190 vastauksesta muodostettu sanapilvi Innoduel

Mitkä sitten olivat suosituimmat osallistujien tuottamat kiteytykset?

Innoduelin toimintaperiaate on seuraava: Ensimmäisessä vaiheessa osallistujat tuottavat vastauksia avoimeen kysymykseen ja toisessa vaiheessa he pääsevät näkemään muiden tuottamia oivalluksia ja tekemään valintoja aina kahden esitetyn vastauksen väliltä. Tuloksena syntyy yhteisöllisesti ja tasa-arvoisen osallistumisen kautta vastausten priorisoitu lista. Seuraavassa on kärkikuusikko, eli CMADFI -osallistujien mielestä parhaat kiteytykset!

Vinkki: ottakaa tämä lista dialogin pohjaksi oman työyhteisön keskuudessa. Muistakaa arvostava ja kunnioittava tapa osallistua vuorovaikutukseen!

  1. Ennen kuin tekee mitään, kannattaa oikeasti miettiä, miksi, mitä ja kenelle tekee. Se ratkaisee tosi paljon. Myös seuranta on olennaista!
  2. "Oltiin vielä enemmän kuplassa silloin, kun tavattiin vain kahvipöydässä ihmisiä." Pekka Isotalus
  3. Tee ja kokeile. Asiantuntijoita tarvitaan viestimään, koska faktoihin perehtyneitä tarvitaan.
  4. Panosta tiimiin ja uskalla kokeilla, kaikkea ei tarvitse suunnitella tarkasti etukäteen!
  5. Tunne kohdeyleisö
  6. Yhteisö ei synny ylhäältä käsin. Anna aikaa, sekoilua ja vapaat kädet.

Yhteisö ei synny ylhäältä käsin. Anna aikaa, sekoilua ja vapaat kädet.

Koko lista muistoksi, reflektiota varten ja muille jaettavaksi

Muista laittaa hyvä kiertämään. Tämä lista perustuu CMADFI-osallistujien aktiivisesti tuottamiin ajatuksiin ja koostaa siten päivän annin tehokkaasti. Palaa tähän listaan tarvittaessa, siellä on paljon ihan konkreettista ja hyviä muistutuksia meille kaikille! Kiitos teille, jotka osallistuitte aktiivisesti!

2020-01-27 CMADFI 2020 -tilaisuuden osallistujien tuottamat kiteytykset.pdf

 

Jos Innoduel jäi kiinnostamaan...

Innoduel on vuorovaikuttainen digityökalu, jonka ytimessä on helppous ja nopeus. Käsite kuin käsite saa yhteisen sanoituksen minuuteissa, jonka jälkeen on helppoa lähteä työstämään asioita dialogissa kohti yhteistä tulevaisuutta. Strategia, visio, missio, arvolupaus, kehittämisideat, ominaisuuspriorisointi, vahvuudet.... näitä kaikkia jäsennetään joko wrokshopeissa tai ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Innoduelista löytyy lisää sivulta www.innoduel.fi ja jos haluat tietää lisää, varaa Jussilta 30 min juttutuokio. Linkki Jussin kalenteriin on tässä

Kiitos kaikille,

Jussi Simolin, Innoduel (040 747 1793/jussi.simolin@innoduel.com)